Mübadil Mutfağı'nda Kasım ayı lezzetleri



Kuşadası Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Derneği'
nin AYDABİR etkinlikleri kapsamında  Mübadele Evi'nde "Mübadil Mutfağı" etkinliği  yapıldı. 

Her ayın 3. Cumartesi günü yinelenen, Mübadil Mutfağı'nda muhacir-mübadil-göçmen yemeklerinin, Ege'nin ve Kuşadası yerel tadlarının, örnekleri hazırlanıp, tadımı yapılıyor. Böylece, yerel yemek ve lezzetlerin unutulmaması, farkına varılması ve öğretilerek kayıt altına alınması da amaçlanıyor.

Bu güne değin, her ay Mübadil Mutfağı etkinliğinde dernek üyesi yanısıra, konuyla ilgili öğretim üyeleri ve tanınmış konuk şeflerin yemek sunum ve tadımları gerçekleştirildi. 

Mübadil Mutfağı etkinlikleri, dernek üyelerince oluşturulan bir çalışma grubu olan Mübadil Mutfağı Kümesi'nce yürütülüyor.


KASIM-2021 MÜBADİL MUTFAĞI'NDA: BUĞDAY PİLAVI, GELİN TURŞUSU ve LOR TATLISI

20 Kasım 2021; Cumartesi için programlanmış Mübadil Mutfağı Kümesi etkinliğindeki Buğday Pilavı, Haşlama Turşu ve Lor Tatlısı yer aldı.Yemekler -daha önceden adı belirtilen üyelerin mazeretleri dolayısıyla-  Feruzan Öge ve M. Zeynep Öge tarafından üstlenilerek, program aksatılmadan, gerçekleştirilmiş oldu.


Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Öge: "Yeni tadlarda, yeni lezzetlerde buluşmak ve birlikte olmayı diliyoruz"

Bu günkü Mübadil Mutfağı hakkında bir değerlendirme yapan, Kuşadası Selanik Mübadilleri Derneği yönetim kurulu üyesi Ümit Öge şunları söyledi: 

 "Etkinlikte tadına bakıp, afiyetle yediğimiz Buğday Pilavı ile Düğün ya da Gelin Turşusu olarak da adlandırılan Haşlama Turşuyu  Feruzan Öge hazırladı.  Lor Tatlısı ise  Mevhibe- Zeynep Öge tarafından hazırlandı.

Bu gün, ayrıca Mübadil Mutfağı'nın ilan edilen menüsünün dışında,  katkı olması düşüncesiyle, evlerinde kendilerince hazırlayıp Mübadele Evi'mize getirdikleri diğer yemekler için de, diğer tüm duyarlı üyelerimize de teşekkür ederiz. 

Yeni tadlarda, yeni lezzetlerde buluşmak ve birlikte olmak dileğiyle!.."

Mübadil Mutfağı Kümesi -20.11.2021 Etkinliğinin özet videosu:



Etkinlikten daha fazla fotoğraf için tıklayınız: 

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.3228721504022843&type=3


 

Mübadil Mutfağı'nda Kasım ayı lezzetleri Mübadil Mutfağı'nda Kasım ayı lezzetleri Reviewed by Mübadele Kusadasi on 22:16 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.