Mübadele Evi'nde "günümüzde medya" konuşuldu

 

Gazetecilik-basın-yayın eğitim-öğrenimi yapmış, geçmişte ya da günümüzde fiilen bu işle uğraşmış üç dernek üyemizin katılımıyla "Haber ve Habercilik ile Günümüzde Medya" atölye çalışması yapıldı.

Kuşadası Mübadele Evi'nde, 20 Ekim Çarşamba günü, saat 15:00'de başlayan toplantının konuşmacıları Selvar Savran, Belma Özgün ve Zeynep İnak idi.



Selver Savran, 41 yıl  sonra 1980 öncesinde yaptığı gazetecilik işini, ortamını ve olanaklarını aktararak, günümüz iletişim ortamı karşılaştırdı.

Belma Özgün, günümüzde sosyal medyanın gücü ve olanakları ile fiilen Kuşadası'nda yürütmekte olduğu yerel radyoculuk deneyimini aktardı ve kurumlar (sivil toplum kuruluşları) açısından sosyal medyanın önemini anlattığı bir sunum yaptı.

Zeynep İnak Kuşadası'nda halen sürdürmekte olduğu yerel gazeteciliğin durumunu, zorluklarını ve basın-yayın alanında nesnellik ve etik değerlerinin önemini vurgular iken günümüz medya ortamında haberin artık "yerel olmaktan çıktığının" altını çizdi.




Kuşadası Mübadele Derneği Bşk. Ahmet Altunsoy, mobil telefon ve sosyal medya olanaklarıyla herkesin "haberci" olduğu günümüzde, doğru bilgiye ve habere erişmenin önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:

 

"Sosyal medyanın-elimizdeki telefonun ne denli bağımlısı olduğumuzu, Facebook-İnstagram-Whatsapp sunucuları geçtiğimiz günlerde çöktüğünde ya da erişilemez olduğunda daha iyi anlamadık mı? Basılı gazeteler yavaş yavaş aradan çekilir iken;  TV-İnternet medyası-sosyal medyanın adeta "bombardımanı" altında kalan insanlık,  salt "google soralım"  diyerek, yolu bulabilir mi? "Yalan haberi-fake news" i nasıl ayıracağız? Sosyal medyayı nasıl okuyacağız? Toplum duyarlıklı-çevre-insan duyarlıklı habercilik nasıl bir şeydir? Niyetimiz bunları konuşacağımız bir ATÖLYE ÇALIŞMASI yapmaktır! Üyelerimizden, gazetecilik-basın-yayın diplomalı ya da fiilen bu işlerle uğraşmakta olan  Belma Bircil ÖZGÜN, Zeynep İNAK, Selver SAVRAN'a çok teşekkür ederim. Bizlere değerli bilgi ve deneylerini aktardılar. Bu günkü toplantı ile bu yönde kendimizce küçük bir adım atmış bulunuyoruz.  Derneğimiz bünyesindeki Arşiv-Medya-Yayın Kümesi ile bunu sürdürmeyi planlıyoruz.."

Toplantı, katılımcıların konuya ilişkin soru ve katkılarını dile getirmelerinin ardından, günün anısına fotoğraf çekilmesiyle son buldu.


Toplantıdan fotoğraflar için tıklayınız: 
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1047097909378091&type=3



Mübadele Evi'nde "günümüzde medya" konuşuldu Mübadele Evi'nde "günümüzde medya" konuşuldu Reviewed by Mübadele Kusadasi on 20:14 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.