Mübadil Kültürünün Aktarılmasında: " KUŞADASI MÜBADELE ANI EVİ"


TUBİTAK destekli yürütülmekte olan "Mübadil Kültürünün Kuşaklar Arasında Aktarılmasında, Mübadele Anı Evleri ve Müzeleri" konulu sosyal projenin alan çalışmaları kapsamında,  bu gün (24 Eylül 2020) KUŞADASI MÜBADELE ANI EVİ'miz ziyaret edildi. 

ADÜ İİBF'den Doç. Dr. T. Ercan Sepetçioğlu eşgüdümünde Ankara Üniversitesi'nden Dr. İskender Yıldırım ve Dr. Hasan Münüsoğlu ile bursiyer öğrenciler Oğuzhan Sögüt ve Doğan Arık'ın yaptıkları kayıtlarda, kUŞADASI MÜBADELE ANI EVİ'nin OLUŞUMU  VE İŞLEYİŞİNİN ÖYKÜSÜ dernek yönetici ve üyelerinin anlatımları, yüzyüze görüşme ve video kayıtları ile derlendi. 

Yerel bir mübadil derneği olan (Kuşadası Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin)  herhangi bir kamu idaresi desteği almaksızın; kendi olanakları ile kiraladığı (Camiatik Mahallesi, Yıldırım Caddesi, 95 numaradaki) mekanda; dernek üyeleri ve Kuşadası halkından obje-eşya-döküman bağışları ile oluşturduğu KUŞADASI MÜBADELE ANI EVİ, tümüyle sivil ve özgün bir girişim olarak, sırf bu yanıyla da  öne çıkıyor.



 









Mübadil Kültürünün Aktarılmasında: " KUŞADASI MÜBADELE ANI EVİ" Mübadil Kültürünün Aktarılmasında: " KUŞADASI MÜBADELE ANI EVİ" Reviewed by Mübadele Kusadasi on 23:30 Rating: 5

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.