"Drama'da Mübadeleye Hazırlık" Konulu sunum yapıldı


Kuşadası Mübadele Evi'nde, bu gün (13 Nisan 2019, cumartesi) AYDABİR: BİR KONU-BİR KONUK etkinliğimizin konuğu Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Nuri Adiyeke idi.

Saat 15:00'de başlayan etkinlikte, Dr. Adıyeke "Drama'da Mübadeleye Hazırlık" konusunu; Drama İslam Cemiyeti'nin çalışmaları ve kayıtları'ndan detaylı örneklerle aktardı.

Katılımcıların ilginç soruları ve katkıları ile devam eden toplantıda Kuşadası Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Kültür Dayanışma Derneği Bşk. Ahmet Altunsoy  sunumu ve katkılarından dolayı Dr. Nuri Adıyeke'ye teşekkür etti.

Derneğin, günün anısına hazırlattığı plaket ise, derneğin en yaşlı üyesi, Doyran (doğumlu)  98 yaşındaki İsmail Karakuş tarafından, Dr. Adıyeke'ye takdim edildi.

Toplantı bitiminde, dernek üyeleri  Zuhal Cakaloglu​ ile  Gülşen Gürgün​'ün hazırladıkları kurabiye-boğaça vb ikramlar eşliğinde sohbetler sürdürüldü.

Girit Araştırmaları ve bu konudaki yayınları ile tanıdığımız Dr. Nuri Adıyeke ile eşi Prof. Dr. Nüzhet Adıyeke'den önümüzdeki dönemde Kuşadası Mübadele Evi'nde Girit konusunda bir sunum yapılması ve ardından yaz sezonu sonunda kendilerinin gönüllü rehberliğinde bir Girit Gezisi planlanması önerisi heyecanla karşılandı.

Nuri ve Nüzhet Adıyeke çiftine, birlikte katıldıkları bu günkü sunum için bir kez daha içtenlikle teşekkür ederiz.
"Drama'da Mübadeleye Hazırlık" Konulu sunum yapıldı "Drama'da Mübadeleye Hazırlık"  Konulu sunum yapıldı Reviewed by Mübadele Kusadasi on 22:47 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.