Kuşadası'nda Mübadele'nin 94. yılı anıldı

Kuşadası, 30 Ocak 2017, Mübadele'nin 94. yıldönümü
Mübadele'nin 94. yıldönümü Kuşadası'nda derneğimiz tarafından düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Bu gün (30 Ocak 2017) saat 12:00'de sahildeki El Heykeli'nde bir araya gelen üyelerimizle, Kuşadası'nda güvercinlerin gölgesinde, mübadelenin 94. yıldönümünde aile büyüklerimizi, atalarımızı, mübadil-muhacir kuşaklar olarak andık. 

SAVAŞLAR İLE GÖÇ-MÜLTECİ ÇİLESİ DEVAM EDİYOR

Karanfillerimiz ile el heykelinde..
94 Yıl öncesi mübadele kararı ile yerlerinden edilen, "yeni bir yurda^kavuşanlar ile günümüzde özellikle ortadoğu'da suriye'de ve Irak'ta devam eden savaşlardan kaçan milyonlarca göçmen ve mültecinin kaderlerindeki ortak acıya vurgu yaptık. 

Çekilen acıların bir daha yaşanmamasını istedik. Göç yollarında; çileli-zor "yeni hayatlara" başlayan büyüklerimizi düşündük.

Karanfillerimizi onların anısına Ege'nin mavi sularına bırakır iken, dünyada savaşın,sürgünlerin son bulmasını; Ülkemiz ve her yerde "barış ve huzurun egemen olmasını" diledik!.


MÜBADİL KURULUŞLARIN ORTAK BİLDİRİSİ OKUNDU

"Çekilen acılar bir daha yaşanmasın: Yurtta ve dünyada barış olsun!"
Türkiye'deki mübadil-muhacir kuruluşlarının, mübadelenin 94. yıldönümüne ilişkin  olarak hazırldıkları ortak bildirinin okunmasından sonra,  göç yollarında savaşlarda yitirdiğimiz büyüklerimiz atalarımız anısına saygı duruşunda bulunuldu. Katılanların anı fotoğrafının çektirilmeleri sonrasında kırmızı karanfillerimizi "aklımızda ve gönlümüzde" geçmişte ve günümüzde yaşanan acıların son bulması dileklerimizle denize bıraktık. 


 Ardından, mübadillerin Rumeliyi andıkları Drama Köprüsü türküsünün bir dörtlüğünü hep bir ağızdan söyledik..

BÜYÜKLERİMİZ İÇİN LOKMA-DÖKTÜRÜLDÜ ve DAĞITILDI

Ölmüş büyüklerimizin hayrına lokma dağıtımı
Anma etkinliğinin gerçekleştirildiği saatlerde, meydanın bir başka köşesinde de atalarımız, vefat eden aile büyüklerimiz hayrına lokma dökümü ve dağıtımına başlandı. 

DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN, facebook grup sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:


.
.

Kuşadası'nda Mübadele'nin 94. yılı anıldı Kuşadası'nda Mübadele'nin 94. yılı anıldı Reviewed by Mübadele Kusadasi on 16:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.