Liseli Gençlerin "Mübadele" Proje Hazırlığı

Hasan-Fatma Önal Anadolu Lisesi "mübadele" proje grubunun ziyareti-18.12.2023


TÜBİTAK' Proje Yarışması'na, "Mübadele" konusu ile katılmak üzere hazırlıklarını yürüten ilçemizin bir diğer okulu Kuşadası Hasan-Fatma Önal Anadolu Lisesi öğrencileri GÜLŞEN ALKAN, CEYLİN MANDIRACI ve NAZİRE SIĞIRTMAÇ, öğretmenleri SEYHAN CAVİT ile bu gün (18 Aralık 2023) Kuşadası Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Derneği'ni ziyaret ettiler.


Derneğin, İkioluklu Yıldırım Caddesindeki Mübadele Anı Evi-Müzesini de ziyaret eden araştırma grubu, dernek yöneticileri Bşk Ahmet Altunsoy, Bşk. Yrd. Bircan Özmen ve YK Üyesi Asu Özlü ile görüştü.


Dernek Bşk Ahmet Altunsoy burada yaptığı konuşmada "Mübadelenin 100. yıldönümünde, Kuşadası'ndan iki ayrı Anadolu Lisesi öğrencilerinin "mübadele" temalı bir araştırma projesine girişmiş olmalarından memnuniyetlerini" belirterek, araştırma grubu öğrencilerine başarılar diledi. Dernek arşiv ve kütüphanesindeki kaynakların, araştırma projesinde kullanılması için yardıma hazır olduklarını belirttin Altunsoy, Kuşadası ve çevresindeki mübadil kuşaklardan gençleri, dernek etkinliklerini izleyip, katılmalarını beklediklerin belirtti.


Araştırmacı grubun ziyareti, Mübadele Derneği yönetici ve hazır bulunan üyeleri ile çekilen ana fotoğrafı ile son buldu.

Liseli Gençlerin "Mübadele" Proje Hazırlığı Liseli Gençlerin "Mübadele" Proje Hazırlığı Reviewed by Kuşadası Mübadele Evi on 20:31 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.