BİR KONU-BİR KONUK KÜMESİ: Berrin DURMAZ - PATRİYOT SUNUMU


"Patriyot" Kitabı sunumunda Prof. Dr. Berrin Durmaz


Derneğimiz, bu gün (25.11.2023) çok değerli bir bilim insanını, onun mübadil yanı ve yazdığı aile öyküsü ile kurgulanmış ve yayınlanmış Patriyot adlı kitabı dolayısıyla konuk etti

 BİR KONU-BİR KONUK KÜMESİ: Berrin DURMAZ - PATRİYOT SUNUMU

Kendi deyimiyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin 50. yıldönümünde doğan, 100. yıldönümünde yakında Prof. Dr. olarak çalıştığı Üniversitesi'nden emekli olacak Berrin Durmaz hocamızın kitap tanıtım sunumunu (bir yönüyle aile öyküsünü) izledik, dinledik. 

Genel olarak mübadele,  ve öncesinde ABD'ye çalışmaya gidip orada kalan ailenin bir bölümü, mübadelede Grevene bölgesinden önce Isparta sonra Niğde'ye uzanan yerleşim ve yaşam mücadelesi, yıllar sonra Selanik ve Grevene'ya yapılan ziyaretlerle akıp giden sunum ve anlatı ilgiyle izlendi.



Sunum sonunda, dernek bşk. Ahmet Altunsoy tarafından, konuğumuz Prof. Dr. Berrin Durmaz'a günün anısına Hobi-El İşi Kümemizin hazırladığı bir çini tabak ile Mübadil Mutfağı Kümemizin hazırladığı Turunç Reçeli takdimi edildi.


PATRİYOT Kitabı Büyük ilgi gördü

Toplantının ardından, katılımcılar, sunumda aktarılan aile öyküsü-kurgusuyla hazırlanmış Patriyot kitabına büyük ilgi gösterdiler. Günün anısına kitap imzalamanın ardından, konuğumuz ve katılımcılar Mübadele Evi bahçesinde çay-kahve ve ikramlar eşliğinde sohbetlerini sürdürdü.


Mübadele'nin 100. yıldönümü anısına, BİR KONU-BİR KONUK kümemizden yerinde bir etkinlik oldu. Başlangıçta hava muhalefeti ve sunum esnasındaki küçük teknik aksamalar dışında derneğimiz adına başarılı ve memnuniyet verici bir gün oldu.  

Küme temsilcimiz HÜSEYİN YILMAZ'ı ve emek ve katkı veren üyelerimize teşekkür ediyoruz. 






BİR KONU-BİR KONUK KÜMESİ: Berrin DURMAZ - PATRİYOT SUNUMU BİR KONU-BİR KONUK KÜMESİ: Berrin DURMAZ - PATRİYOT SUNUMU Reviewed by Kuşadası Mübadele Evi on 00:39 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.