100 Yıl geçse de Mübadil Anıları ağlatıyor..


Kuşadası Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Kültür Dayanışma Derneği'mizin, MÜBADİL AİLE ÖYKÜSÜ KÜMESİ, (07 Ekim 2023, Cumartesi)  etkinliğinde, Mursallı'dan Serap Konuk Macun, Yunanistan-Grevene'den mübadil olarak gelen aile büyükleinin öyküsünü anlattı.


Dernek başkanımız Ahmet Altunsoy'un açış konuşmasının ardından, küme temsilcimiz Füsun Özenç toplantıyı yönetti.


Küme Temsilcimiz Füsun Özenç, Serap Konuk Macun ile


Serap Konuk Macun-Aile Öyküsünün ilk bölümünde  Gravene'den fotoğraflarla 100 yıl öncesinin mübadele rotası izlendi. Burdur ve Isparta'ya , sonra da Aydın-Mursallı'ya yerleştirilen aile büyüklerinin aktardıklarından hatırladıklarını paylaşıldı.


Serap Konuk Macun'un fotoğraflar eşliğinde, dedesinin hatıraları, parçalanmış aileler ve Mursallı'da kurdukları yaşam ile  ata topraklarına yaptıkları ziyaretleri akıcı bir dille anlattığı ikinci bölümde, zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Aradan 100 yıl geçmiş olsa da anlatılanlar, kimi katılımcıları gözyaşlarına boğmaya yetti.




Etkinlik ardından Mübadele Evi bahçesinde Mursallı, Grevene mübadillerinin nefis soğan böreği ve çay kahve eşliğinde sohbet ile etkinlik son buldu. 

EKİM-MÜBADİL AİLE ÖYKÜSÜ VİDEO KAYITLARI

Kuşadası Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Derneği - MÜBADİL AİLE ÖYKÜSÜ KÜMESİ'nin her ayın ilk Cumartesi gerçekleştirdiği etkinlikler dininide,, 7 EKİM 2023, Cumartesi günü Mursallı'dan SERAP KONUK MACUN aile büyüklerinin öyküsünü anlattı.

Serap Konuk Macun'a ve Mübadil Aile Öyküsü Kümesi'ne teşekkür ediyoruz.

(Video: Sibylle Altunsoy, Necmiye Tuncer  ve Nuriye Erol, Sunum-Video Düzenleme:  Ahmet Altunsoy)

1. BÖLÜM: Grevena ve Mübadele ile Mursallı'ya yerleşim


2. BÖLÜM: Serap Konuk MACUN-MÜBADİL AİLE ÖYKÜSÜ SUNUMU



Daha fazla fotoğraflar için tıklayınız: ALBÜM-07 EKİM 2023



100 Yıl geçse de Mübadil Anıları ağlatıyor.. 100 Yıl geçse de Mübadil Anıları ağlatıyor.. Reviewed by Mübadele Kusadasi on 01:27 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.