Mübadil Mutfağı'nda: "Kuşadası'nın Ot Yemekleri"


Kuşadası Mübadele Derneği'nin, ayda bir gerçekleştirdiği etkinliklerden biri olan MÜBADİL MUTFAĞI'nda, bu kez Kuşadası'nda Ot Yemekleri sunumu ve tadımı gerçekleştirildi.

lk olarak, otları tanımak ve toplamak için alana (doğaya) çıktık! 


17 Mart 2022, Perşembe günü Mübadil Mutfağı Kümesi'nin çağrısıyla bir araya gelen 22 dörnek üyemizle birlikte, Kuşadası ve çevresinde yemeği ve salatası yapılan doğal otların tanınması ve birlikte toplanması için biraraya gelindi. Değirmendere ve Kirazlı yöresinde, alana çıkılarak turp, hindiba-radika, ebegümeci, arapsaçı, kemedikeni-sarmaşık, eşekhelvası vb. otlar tanıtıldı ve birlikte toplandı.


Güzel havada gerçekleştirilen "Ot Tanıma ve Toplama" etkinlği, Kirazlı göleti yanında yapılan sucuk-ekmekli piknik yemeği ile son buldu. Hem doğada güzel bir gün geçirmek, hem  otları tanıyıp, Mübadil Mutfağı Kümesi 19 Mart sunumu için ot topladığımız programı hazırlayıp yürüten üyelerimiz (Nuran Kaşlıoğlu, Feruzan ve Ümit Öge'ye) teşekkkür ederiz.

19 MART 2022, CUMARTESİ: KUŞADASI'NIN OT YEMEKLERİ SUNUMU

Ot tanıma ve toplama etkinliğimizde toplanan otlar, yıkanıp-hazırlanıp pişirilerek 19 Mart 2022, Cumartesi günü Mübadil Mutfağı Kümesi etkinliğinde sunumu ve tadımı yapıldı.



Küme üyelerimiz,  çeşitli ot yemeklerini salata, karışık kavurma, vb. biçimleroe hazırlayarak zengin bir menü oluşturdular. Küme temsilcimiz, Nuran Kaşlıoğlu'nün yapılan etkinliği ve hazırlanan ot yemekleri hakkında, katılımcıları bilgilendirmesinin ardından sunulan yemekler afiyetle yenildi.

 

Mükemmel bir Mübadil Mutfağı sunumu ve tadımını daha böylelikle var eden, küme üyelerimizi kutluyoruz!..

Mübadil Mutfağı'nda: "Kuşadası'nın Ot Yemekleri" Mübadil Mutfağı'nda: "Kuşadası'nın Ot Yemekleri" Reviewed by Mübadele Kusadasi on 13:52 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.