Bir Konu-Bir Konuk: "Kafkaslar'da Üç Firari"-Gürsel Şamiloğlu

26.02.2022-Etkinliğin anı fotoğrafı

Kuşadası Mübadele Derneği'nin, periyodik olarak her ayın 4. cumartesi günleri gercekleştirdiği, Bir Konu-Bir Konuk Kümesi  etkinliğinde, bu gün (26 Şubat 2022) "KAFKASLARDA ÜÇ FİRARİ" kitabını, yazarı Gürsel ŞAMİLOĞLU, Mübadele Evi'nde konuğumuz idi.

Konuğumuz Gürsel Şamiloğlu


Katılımcılara ve konuğumuza "hoşgeldiniz" diyerek toplantının açılışını yapan, dernek başkanımız Ahmet Altunsoy, anıların, günlüklerin yazıya dökülüp, kitaba dönüşmesinin önemine vurgu yaptı. Sürgün, göç, savaşlar ve katliamlar ile hüzünlü anıların arasından süzülen insan hikayelerinin, öc ve intikam için değil, ama "çekilen bunca acıların bir daha yaşanmamasına" hizmet etmesi gereğine işaret etti.

 "BİR KONU-BİR KONUK KÜMESİ" temsilcimiz  Zerrin Bağcivan'ın sorularıyla gelişen söyleşide 
Şamiloğlu aile büyüklerinden çocukluğundan itibaren aktarılan Kafkasya anılarından esinlenerek, yöreye yaptığı geziler-gözlemler-okuma vearaştırmalar süreci sonunda gerçek kimliklere dayalı bir roman yazdığını aktardı.
.

Çevrimiçi (online) olarak da  yayınlanan etkinliğin sonunda, Mübadele Evi bahçesinde, Gürsel Şamiloğlu kitabını imzaladı ve serbest sohbet devam etti. Bu arada, sürpriz olarak Mübadil Mutfağı Kümemizin hazırladığı, Kafkas usülü "mercimekli çorba" tüm katılımcılara ikram edildi.  



Konuğumuz Gürsel Şamiloğlu'nun, üyelik formu da doldurmasının ardından, AYDABİR: BİR KONU-BİR KONUK Kümesi Etkinliği, birlikte çekilen anı fotoğrafyla son buldu.

Daha fazla fotoğraf için, buraya tıklayarak etkinlik albününü ziyaret ediniz.

(Söyleşinin, video kayıtlarının yüklenmesinin ardından, Kuşadası Mübadele Evi youtube kanalımızdan izlenebelir.)
Bir Konu-Bir Konuk: "Kafkaslar'da Üç Firari"-Gürsel Şamiloğlu Bir Konu-Bir Konuk: "Kafkaslar'da Üç Firari"-Gürsel Şamiloğlu Reviewed by Mübadele Kusadasi on 20:41 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.