Kamuoyu Açıklaması ve Suç Duyurusu

 

Kamuoyu Açıklaması ve Suç Duyurusu,

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı unvanını taşıdığı ifade edilen Sıtkı Şükürer isimli şahsın, İzgazete adlı yayın kuruluşunda yayınlanan bir beyanatında, “…Bu kentin mübadeleyle gelen insanları, daha sonra İç Anadolu’dan gelen insanları, sonra Doğu ve Güneydoğu’dan gelen insanları, daha sonra başka yerlerden gelen insanlar..En büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente sürekli mütemadiyen ihanet ediyorlar” dediğini öğrendik.
Sözde İzmir’in kent dokusunu savunuyormuş söyleminin arkasına saklanan bu provakatif ve ırkçı söylem, açıkça halkı kin ve düşmanlığa sevk etme suçu içermektedir.
İzmir'in herkesçe bilinen demokratik ve çağdaş hayat tarzıyla çelişen bu çirkin cümleler, mübadil kökenli vatandaşlarımızın yanı sıra bu güzel kentimize göç eden tüm İzmirlileri de rencide eden ifadeler taşımaktadır.
Türk Milleti ve özelde İzmirlilerin aralarındaki yurttaşlık bağlarına kindar bir saldırı niteliğindeki bu cümlelerin bilhassa ülkemizin kurucusu Atatürk’ün hemşehrileri olan biz Mübadilleri hedeflediği gayet açıktır.
Bu zatı, basın ve yayın yoluyla sarf ettiği ayrımcı, ötekileştirici ifadelerinden ve nefret içeren söyleminden dolayı şiddetle kınıyoruz. Anayasamıza, yasalara ve insan haklarına aykırı ifadeleri nedeniyle Cumhuriyet Savcılarımızı göreve davet ediyoruz.
Ayrıca adı geçen şahsın, Üyesi olduğu veya danışmanı olduğu söylenen bütün kurum ve kuruluşlarla ilişkisinin kesilmesini ve görevlerinden ayrılmasını talep ediyoruz.
TÜRKİYE ÇAPINDA FAALİYET GÖSTEREN
MÜBADIL KURULUŞLARI
Bir su kütlesi ve yazı görseli olabilir
Beğen
Yorum Yap
Paylaş
Kamuoyu Açıklaması ve Suç Duyurusu Kamuoyu Açıklaması ve Suç Duyurusu Reviewed by Mübadele Kusadasi on 12:34 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.