"Emanet Çeyiz" Filmi için Kuşadası'nda Söyleşi Yapıldı


 "Emanet Çeyiz" kitabının sinema filmi yapılması ile ilgili bilgilendirme toplantısı Mübadele Evi'nde yapıldı.  Bu konuda bu gün  (10 Aralık 2021, Cuma) yapılan söyleşiye yazar Kemal Yalçın ile rejisör Gülsel Özkan konuk oldular.

Yazar Kemal Yalçın ile filmin rejisör ve senaristi Gülsel Özkan'ın katıldığı toplantıda ilk olarak filmin senaryo ve mekan araştırmaları hakkında bilgi verildi.




Denizli-Honaz, Selçuk Şirince ziyaretlerinin ardından Kuşadası'na geldiklerini söyleyen Kemal Yalçın, filmi 2024 yılına yetiştirilmesini planladıklarını ve Mübadele'nin 100. Yıldönününü hedeflediklerin aktardı. 

Gülsel Özkan, Kemal Yalçın'ın kitabında mübadillerin her iki tarafından da on beşer ailenin anlatımını yapmış olması ve bunu yaparken nesnel bir bakış açısını korumasının çok önemli olduğunu belirterek;  filmin proje ve senaryo ön hazırlık aşamasında,daha sonrasinda Yunanistan'ın Selanik, Kavala ve diğer bölgelerini de ziyaret edeceklerini bildirdi. 




Söyleşinin ses kaydını dinlemek için: TIKLAYINIZ

Daha fazla fotoğraf için tıklayınız: TOPLANTIDAN FOTOĞRAFLAR..

"Emanet Çeyiz" Filmi için Kuşadası'nda Söyleşi Yapıldı "Emanet Çeyiz" Filmi için Kuşadası'nda Söyleşi Yapıldı Reviewed by Mübadele Kusadasi on 00:15 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.