Mübadele Evi Mart-2019 Etkinlik Takvimi

Kuşadası Mübadele Evi'nin Mart ayı etkinlik proğramı yayınlandı.

Her Cumartesi saat 15:00'de başlayacak etkinliklerin, üyelere ve halka açık olduğu bildirildi.

Ancak (kış mevsimi ve yağışlı hava koşulları) nedeniyle, önceden rezervasyon ya da katılım bildiriminin tercih edilmesi istendi.

ETKİNLİKLER HER CUMARTESİ, SAAT: 15:00'DE



Etkinliklerin ilki, Her Ay Bir Aile Öyküsü'nde, Florina kökenli bir mübadil ailesi olan Aran ailesi anlatılacak. Dernek başkanımız Ahmet Altunsoy, derlediği fotoğraflar eşliğinde, 1. Kuşak mübadil Osman Aran'ın Florina'dan başlayıp Kuşadası'nda  süren yaşamını aktarırken, eski ve günümüz Kuşadası ailelerinden birinden kesitler sunacak.

Birlikte Çalımıp, Söylenecek Mübadil Şarkılar-Türküler


09 Mart Cumartesi saat 15:00'de ise, her ay bir müzisyenin ya da grubun gönüllü  çalıp söyleyeceği müzik etkinliği var. İlk müzisyen sazı ve sözüyle Hakan Bora olacak. Mikrafon, ses yükseltici vb. elektrikli-elektronik olmaksızın doğal ses ve enstrümanlarla birlikte türkülerin-şarkıların çalınıp söyleneceği bu etkinlik, beğenilir ise, her ay değişik müzikçilerin/sanatçıların gönülllü katılımıyla sürdürülecek..

Mübadil Mutfağı'nda: Enginar Yemeği






Mübadil Mutfağı programında ise, 16 Mart 2019 Cumartesi saat 15:00'de Enginar Yemekleri Çeşitleri etkinliği var. Zuhal Çakaloğlu ile Gülşen Gürgün'ün anlatım ve acıklamaları ile enginar yemeği çeşitleri aktarıldıktan sonra, tadım yapılacak. Katılımcıların değerlendirme ve söyleşisi ile gelecek ay Mübadil Mutfağı'nda ele alınacak yemek belirlenecek.

MART AYININ KONUSU ve KONUĞU: "Mübadele: Yolculuk ve Ölüm" - Prof. Dr. Kemal Arı

Her ay yinelenecek "Ayın Konusu ve Konuğu" Etkinliğinin ilkinde Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Tarih Profesörü olan Kemal Arı, "Mübadele: Yolculuk ve Ölüm" başlıklı bir sunum ve anlatım yapacak.

23 Mart 2019, Cumartesi saat 15:00'deki etkinlik ardından, Prof. Dr. Kemal Arı Şirince ve Mübadele'yi anlattığı romanı, "Manoli'nin Gözyaşları"nı imzalayacak.













Mübadele Evi Mart-2019 Etkinlik Takvimi Mübadele Evi Mart-2019 Etkinlik Takvimi Reviewed by Mübadele Kusadasi on 01:47 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.