Didim'de de Mübadele Evi hazırlanıyor!..

Üzerinden 95 yıl geçmiş ve bir hayli gecikilmiş  olsa da, Mübadele'nin izleri ve yansımaları ile ilgili çalışmalar sürdürülüyor. Balkanlar, Girit ve Rumeli'den gelen muhacir/mübadillerin yerleştirildikleri birçok kentte açılmakta olan Mübadele Müzesi/Evi düzenlemelerinden biri de Didim'de yapılıyor.
Didim’de tarihi Apollon Tapınağı’nın çevresinde bulunan ve ilçenin tarihine ışık tutacak mübadele evinin restorasyonu gerçekleşecek.

“TARİHİ MATERYALLERE İHTİYACIMIZ VAR”
Mübadele evinin yakın zamanda bitmesinin planlandığını belirten Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, “Burada yapılacak proje, geçmişimizi tanıtmamız ve sahip çıkmamız açısından güzel bir çalışma olacak” dedi. Mübadele evinin restorasyonunu yaptırıp bir katını müze, bir katını da tanıtım ofisi kullanacaklarını ifade eden Atabay, “Burada bir mübadil müzesi açıp, Didim'in geçmişini yerli ve yabancı turistlere anlatacağız. Bu anlamda ilçemizin yerlilerinden Yoran kültürünü tanıyıp tanıtabileceğimiz, insanlara gösterebileceğimiz nesneleri bizlere getirmelerini istiyorum. İnsanların tanıyıp hissedebilecekleri, tarihiyle birlikte sergileyebileceğimiz materyallere ihtiyacımız var” ifadesini kullandı
Didim’in ilk yerleşim yeri olan ve Rumlar zamanından kalma birçok evin bulunduğu Hisar Mahallesi’nde bulunan Didim Belediyesi’ne ait 2 katlı tarihi ev, restore edilip hem müze hem de tanıtım ofisi olarak kullanıma açılacak. Tarihi evin yer teslimi yapılırken, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, beraberindeki Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Öznur Gündoğdu, Hisar Mahallesi Muhtarı Bahri Aşık ve ihaleyi alan yüklenici firma yetkilerinin katılımıyla binada incelemede bulunuldu.

“TARİHİ MATERYALLERE İHTİYACIMIZ VAR”
Mübadele evinin yakın zamanda bitmesinin planlandığını belirten Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, “Burada yapılacak proje, geçmişimizi tanıtmamız ve sahip çıkmamız açısından güzel bir çalışma olacak” dedi. Mübadele evinin restorasyonunu yaptırıp bir katını müze, bir katını da tanıtım ofisi kullanacaklarını ifade eden Atabay, “Burada bir mübadil müzesi açıp, Didim'in geçmişini yerli ve yabancı turistlere anlatacağız. Bu anlamda ilçemizin yerlilerinden Yoran kültürünü tanıyıp tanıtabileceğimiz, insanlara gösterebileceğimiz nesneleri bizlere getirmelerini istiyorum. İnsanların tanıyıp hissedebilecekleri, tarihiyle birlikte sergileyebileceğimiz materyallere ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.
KAYNAK: AYDIN DENGE GAZETESİ - http://aydindenge.com.tr

Didim'de de Mübadele Evi hazırlanıyor!.. Didim'de de Mübadele Evi hazırlanıyor!.. Reviewed by Mübadele Kusadasi on 21:20 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.