Giritliler Konferansı Yapıldı

Giritliler Konferansı, 4.3.2017, Kuşadası
Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'nde ADÜ İBF Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. TunCay Ercan Sepetcioglu'nun "Giritliler" konferansını ilgiyle izlendi. 

Konferans öncesinde söz alan Kuşadası Belediye Bşk. Özer Kayalı, "İnsanların "Konferansın, yöremize de yerleştirilen "Giritliler"in öyküleri üzerinden göç, muhacirlik, mübade konusunun biraz daha derinlikle anlaşılmasına katkısı olduğunu düşünüyorum.Konuşmacımız Ercan Hoca'ya ve düzenleme ile ev sahipliğini başarıyla üstlenen Giritliler Dernek ile Kuşadası Belediye'mize teşekkür ederiz

Doc. Dr. Ercan Sepetçioğlu 


Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneği tarafından 2015 yılı 16-18 Ekim tarihleri arasında Kuşadası’nda düzenlenen "Geçmişten Günümüze Girit" başlıklı uluslararası sempozyuma sunulan bildirilerden oluşan kitabın tanıtımı amacıyla İbramaki Sanat Galerisi’nde bir fotoğraf sergisi ve Yrd. Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetçioğlu’nun konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta mübadele yıllarında Girit ile Kuşadası arasında yaşanan karşılıklı göçe dair bilinmeyen konular konuşuldu.

Yrd. Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetçioğlu katılımcılara Girit kültürü, Giritli Türk aileler ve Girit’ten Anadolu’ya yaşanan zorunlu göç hakkında bilgi aktardı.
Giritliler Konferansı Yapıldı Giritliler Konferansı Yapıldı Reviewed by Mübadele Kusadasi on 10:49 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.